conducteur van Bruggen en Wegen


conducteur van Bruggen en Wegen 1.0

((vooral) in België)

iemand die als opzichter werkzaam is bij de organisatie Bruggen en Wegen
Deze organisatie heet inmiddels Agentschap Wegen en Verkeer.

Algemene voorbeelden


Wie op de kaart kijkt, ziet dat verderop bij het Stokkemerbos Kleine Homo, Grote Homo en Nieuwe Homo liggen [...]. Homo is een verbastering van de naam Haumont en wel die van Joseph Haumont, die begin negentiende eeuw in deze regio actief was als conducteur van Bruggen en Wegen en bovendien filosoof en schrijver was.

http://www.limburger.nl/article/20100709/WANDELENFIETSROUTES/100709571/1071,

Dank zij het initiatief van Roose Leopold, conducteur van bruggen en wegen [...], werden de sluizen van de achterhaven op 7 sept 1944 ontmijnd en werd de vernielde brug hersteld tijdens de nacht van 9 sept hetgeen de doorgang van de Geallieerde troepen toeliet vanaf 10 sept 1944.

http://www.oorlogsmusea.nl/artikel/11307/Monument-BMWO-Nieuwpoort.htm

Na zijn atheneumtijd volgde K. burgerlijke bouwkunde aan de universiteit van Gent. Na het behalen van het diploma voor burgerlijk ingenieur in 1909 kreeg hij spoedig een benoeming tot conducteur van bruggen en wegen te Lier.

http://www.historici.nl/retroboeken/nbwv/#source=7&page=250&accessor=search_in_text&accessor_href=http%3A%2F%2Fwww.historici.nl%2Fretroboeken%2Fnbwv%2Fsearch_in_text%2Findex_html%3Fpage%3D250%26source%3D7%26id%3Dsearch_in_text&view=imagePane,

De veldwachter had de papieren gebracht met de melding dat vader opgeëist was om naar Duitsland te gaan werken. Alleen de conducteur van Bruggen en Wegen kon de opeising teniet doen door te verklaren dat vader onmisbaar was voor het goede onderhoud van de Belgische wegen.

http://www.brakkehond.be/75/muren28.html

Als zoon van een conducteur bij Bruggen en Wegen - moeder was huishoudster - kwam hij zelf nog op de bouwwerf terecht alvorens het kortstondig als wielerprof te proberen.

http://www.nieuwsblad.be/sportwereld/cnt/GCTTOHTB,